Bijzondere familiebedrijven gevolgd in Allemaal familie!

Geschreven door:

|

13 juli 2016

|

Gepost in:

Nederland is een familiebedrijvenland. Zo’n 260.000 families zijn samen verantwoordelijk voor een groot deel van de economie. Reden genoeg voor de NPO een deel van deze inspirerende ondernemingen in beeld te brengen met Allemaal familie!, dat komende donderdag weer begint.

Het programma vertelt met expert John Fentener van Vlissingen als host de verhalen van een aantal bijzondere Nederlandse familiebedrijven. In de eerste aflevering van dit seizoen worden de families Nobel (bekend van hun café, restaurant en drankje), Oostwegel (die vervallen kassen omtovert tot luxe hotels) en kermisfamilie Eckelboom gevolgd.

Top grootste familiebedrijven
Maar liefst de helft van alle banen in Nederland vinden we bij familiebedrijven. Samen vormen zij zo’n 70 procent van alle ondernemingen in ons land. Gezamenlijk zijn ze goed voor meer dan de helft van het BBP. In de juli-editie van Fambizz was al te lezen dat dit jaar Heineken, SHV, BCD, Pon Holdings en Jumbo de top 5 vormen van de grootste familiebedrijven van Nederland.

Allemaal familie! is donderdag te zien om 21.15 uur op NPO1.

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

Onderzoek Tilburg Institute for Family Business (TiFB)
Hoe sterke waarden binnen familiebedrijven zorgen voor hoge rendementen voor investeerders
Subsidie voor opvolgers familiebedrijven in Overijssel

About Author

Suzanne Wijers

Suzanne Wijers is neerlandica, journalist en telg uit een ondernemersfamilie. Als hoofdredacteur van Fambizz bewaakt zij de koers van het platform en het niveau van de berichten.

Comments are closed.

Geef een Reactie