“Groeiende vraag naar zorgvastgoed biedt kansen”

Geschreven door:

|

22 juli 2014

|

Gepost in:

De vergrijzing maakt dat er steeds meer zorgbehoevenden zijn en dat particuliere zorgaanbieders verrijzen. Dat geldt ook voor het vastgoed dat hier mee samenhangt. Al deze ontwikkelingen maken investeren in zorgvastgoed een interessante belegging voor vermogende particulieren.

“Er is een verschuiving zichtbaar van grote zorgcomplexen naar private initiatieven”, begint Rogier Meeuwssen zijn verhaal. De Senior Asset Manager bij fondsaanbieder Annexum zet zich sterk in op zorgvastgoed en merkt op dat er steeds meer vraag is naar zorgvastgoed. “Mensen willen hun oude dag op een goede manier doorbrengen en zijn daar steeds eerder en meer mee bezig. Ze willen persoonlijke verzorging”, legt Meeuwssen uit. Ook de wachtlijsten voor de AWBZ-zorg worden alleen maar langer waardoor de vraag naar particuliere en kleinschalige ouderenhuisvesting in combinatie met intensieve zorg sterk toeneemt. “Deze ontwikkelingen maken zorgvastgoed interessant om in te beleggen.”

Interessante groeimarkt
Meeuwssen denkt niet dat het om een kortdurende hype gaat; volgens hem gaat het zelfs om een ontwikkeling die alleen maar verder doorzet. “De zorg is een interessante groeimarkt; er liggen momenteel heel veel ontwikkelingen ter beoordeling bij politiek Den Haag. De druk van de overheid is groot. Zo wil zij dat de grote verzorgingshuizen verdwijnen en dat mensen meer thuis verpleegd worden. Wij willen juist een nieuwe vorm van zorg aanbieden in kleinere complexen waar mensen goede zorg ontvangen.”

Zorgfondsen
Sinds enkele jaren zet de fondsaanbieder vanwege bovenstaande ontwikkelingen steeds sterker in op zorgvastgoed. Annexum heeft de afgelopen jaren zes zorgfondsen geplaatst en investeert met al haar fondsen in luxe, relatief kleinschalige zorgwoningen voor senioren met een intensieve zorgvraag. “Via ons heeft de belegger geen direct aandeel in het vastgoed, oftewel geen eigendomsrechten. Wij nemen het vastgoed in belegging, kopen het in en nemen daarmee het vastgoed over van de zorgpartij. Wij treden vervolgens als belegger op voor de zorgpartij”, legt Meeuwssen uit. “Vanwege het aantrekkelijke rendement doet zorgvastgoed het momenteel beter dan menig ander beleggingsobject.”

Zekerheid
Met een breed assortiment aan zorgfondsen waaronder Zorgveste De Residentie in Den Haag, Zorgveste Koetshuys Erica in Den Haag en Zorgveste Deventer heeft Annexum voor iedere belegger het juiste fonds. Meeuwssen: “Wij bieden stabiele fondsen aan met aantoonbare groeipotentie en lange huurcontracten. Zo kunnen wij de zekerheid bieden waar de belegger naar op zoek is.” De komende jaren heeft Annexum als doel nog verder te groeien in zorgvastgoed. “We verwachten in de winkel- en kantoorvastgoed de komende jaren minder groei, in tegenstelling tot zorgvastgoed”, verklaart Meeuwssen. “Wij willen nog meer goede, rendabele fondsen bouwen die onafhankelijk opereren van de overheid.”

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

“Amerikaans vastgoed waardevol voor Nederlandse belegger”
Buy2Let biedt kansen voor particuliere belegger op huurmarkt
Profielinterview Annexum: “We bieden families een eigen vastgoedfonds”

About Author

Suzanne Wijers

Suzanne Wijers is neerlandica, journalist en telg uit een ondernemersfamilie. Als hoofdredacteur van Fambizz bewaakt zij de koers van het platform en het niveau van de berichten.

Comments are closed.

Geef een Reactie