Koning opent VDL NedCar fabriek in Born

Geschreven door:

|

21 juli 2014

|

Gepost in:

Dankzij de hulp van familiebedrijf VDL is de doorstart van het noodlijdende NedCar een feit. Koning Willem Alexander opende afgelopen week de autofabriek van VDL NedCar in Born. 

Het voormalige NedCar gaat nu verder onder de naam VDL NedCar. De heropening van de fabriek door de Koning betekent een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. Vanaf vandaag worden er Mini’s in de fabriek geproduceerd.  Eerder was de fabriek eigendom van DAF, later van Volvo en Mitsibushi.

Nieuwe eigenaar
De autofabriek kwam dankzij de crisis in 2012 in zwaar weer terecht. De toenmalige eigenaar Mitsubishi schroefde de productie al een aantal jaar terug voordat het in 2012 bekend maakte helemaal te willen stoppen in Born. VDL, de Eindhovense fabrikant van onder meer bussen en onderdelen voor auto’s en machines, nam de fabriek over om er Mini’s te gaan produceren. Uiteindelijk kocht VDL de fabriek voor het symbolische bedrag van 1 euro maar stak het familiebedrijf rond de 82 miljoen euro in het verbouwen van de fabriek.

Rooskleurig
De toekomst voor de fabriek ziet er voorlopig rooskleurig uit. Inmiddels staan er 2.200 mensen onder contract bij VDL NedCar. De verwachting is dat dit aantal door de productie van nieuwe type Mini’s binnenkort snel zal groeien naar 3.000.

 

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

De economische crisis is voorbij: tijd voor The Next Gen?
BOR bij vastgoed-bv: wel of geen onderneming? [blog]
Meer dan normaal vermogensbeheer: wel BOR

About Author

Kristel Hurenkamp

Kristel Hurenkamp is een bijtertje. Haar achtergrond bij de politie en voorliefde voor zaken als misdaad en fraude maken haar een uitstekende journalist. Tegelijkertijd heeft zij een groot hart en snijdt zij graag thema's aan met een grote maatschappelijke relevantie.

Comments are closed.

Geef een Reactie