Laatste telg Blokker-familie stopt

Geschreven door:

|

4 mei 2017

|

Gepost in:

Ab Blokker (71), de laatste telg uit het 120 jaar oude familiebedrijf is ermee gestopt. Veertig jaar was hij bestuurder en de laatste drie jaar commissaris en nu trekt hij zich terug in verband met andere werkzaamheden. Ab Blokker blijft wel grootaandeelhouder en bezit vijftig procent van de aandelen. De andere helft is in het bezit van Els Blokker, diens schoonzus.

Geen familiebedrijf meer
Daarmee is Blokker in principe geen familiebedrijf meer. De leiding van Blokker Holding is al een tijd niet meer in handen van de familie. Het dagelijkse bestuur is sinds 2015 de verantwoordelijkheid van Casper Meijer, die naast de winkels van Blokker, ook zorg draagt voor de winkels van Bart Smit en Xenos.

Resultaten over 2016
In 2014 maakte Blokker Holding voor het eerst verlies, 20 miljoen euro. Het jaar erna liep het verlies alleen maar op naar 52 miljoen, terwijl Blokker in 2013 nog een winst boekte van 50 miljoen. Over enkele weken presenteert Blokker de resultaten over 2016.

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

Onderzoek Tilburg Institute for Family Business (TiFB)
Hoe sterke waarden binnen familiebedrijven zorgen voor hoge rendementen voor investeerders
Subsidie voor opvolgers familiebedrijven in Overijssel

About Author

Koos Plegt

Koos Plegt schrijft veel over ondernemerschap en is samen met Dennis Mensink auteur van het boek De Kleine Gids voor ZZP'ers. Koos is een creatieve geest. En hoe ingewikkelder het onderwerp, hoe meer hij zich op zijn gemak voelt.

Comments are closed.

Geef een Reactie