93 jaar oude bakkerij verliest gevecht

Met zijn overheerlijke brood en gebak vormde bakkerij Peskens jarenlang een begrip in Noord-Limburg (Heythuysen). Helaas bleek de concurrentie van verschillende prijsvechters te groot waardoor het doek voor de bakker na 93 jaar is gevallen. De moderne bakkersapparatuur, waaronder in uitstekende staat verkerende ovens, worden nu geveild. 

Sinds 1923 was bakkerij Peskens gevestigd op een en dezelfde plek: de Dorpsstraat in Heythuysen. Aanvankelijk werd het ambachtelijke brood gebakken in een met takkenbossen (sjanse) gestookte oven en aan huis bezorgd met een speciaal daarvoor aangeschafte kar met paard. Ambachtelijk bleef bakkerij Peskens tot de laatste dag, maar het bedrijf groeide wel mee met de tijd en werkte steevast met de meest moderne apparatuur. Bakkerij Peskens is altijd gerund door leden van de familie. Ton Peskens, de huidige eigenaar, neemt dan ook met pijn in het hart afscheid van de zaak.

Oud, maar reuzemodern
De ovens van de bakkerij verkeren in prima staat en kunnen zo bij een andere bakkerij ingezet worden. De mobiele vlaaienlijn en mobiele verpakkingslijn verdienen zeker ook een tweede leven. Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk: “Het is erg jammer dat zo’n moderne bakkerij met een lange historie het toch niet redt. Blijkbaar heb je in deze tijd een bepaalde schaalgrootte nodig om het hoofd boven water te houden. De organisatie zal flink gemist worden in de regio. Ons doel is nu om de moderne apparatuur snel weer in te zetten voor heerlijke baksels bij nieuwe eigenaren.”

Over de veiling
De online veiling is gestart op 14 november en sluit 28 november 2016
De bezichtiging van de veilingitems is op 25 november van 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Dorpsstraat 140 – 6093 ED Heythuysen

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief