Aandeelhouders VBK Groep zoeken koper

 In Bedrijfsoverdracht

De VBK Groep staat te koop. De familie Bakker, eigenaar van de aannemer uit Hoorn, is op zoek naar een partij die het bedrijf wil overnemen.

De VBK Groep is ruim 50 jaar actief in het realiseren van bouwprojecten en was onder meer betrokken bij de bouw van het Elicium van de RAI en de nieuwbouw van Hogeschool InHolland. In topjaar 2008 was de onderneming goed voor een omzet van 141,9 miljoen euro, maar in de jaren daarna liep de omzet terug.

Overname
De aandeelhouders zoeken een partij die VBK Groep in zijn geheel wil overnemen en daarmee het bedrijf bij elkaar houdt. Ook moet de potentiele koper niet overgaan tot overname om een concurrent uit de markt te kopen, vindt president-commissaris Nicole Bakker.

Rode cijfers
De cijfers over boekjaar 2014 zijn nog niet gepubliceerd, maar dat het bedrijf serieus verlies heeft geleden, is duidelijk. Voor dit jaar is het bedrijf optimistisch en ook voor de orderportefeuille van 2016 ligt er volgens algemeen directeur Hans Koppenol een “stevig fundament”.

Bouwsector
Over de gehele linie trekt de vraag naar bouwprojecten aan, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat komt vooral door de aantrekkende woningmarkt en de groeiende vraag naar nieuwbouw die hieruit voortvloeit. Andere takken in de sector, zoals de utiliteitsbouw, zien minder groei. In dit segment werken de bezuinigen van de overheid nog door.

Eerder dit jaar riepen MKB-Nederland, Bouwend Nederland en TNT eigenaars van Nederlandse bouwbedrijven op om hun werkgebied uit te breiden naar buurlanden Duitsland en België.

Recommended Posts
familiebedrijf, familiebedrijven, overdracht, strategie