Adviesbureau verwelkomt derde generatie

Veghel – Het Veghelse familiebedrijf Adviesbureau Van der Steen verwelkomt een tweede telg van de derde generatie als vennoot in het bedrijf. Zoon Dennis van der Steen (22) gaat als commerciële man aan de slag.

Adviesbureau Van der Steen houdt zich bezig met een uitgebreide vorm van risicobeheer, begeleiding en advisering. Als onafhankelijke partij is het al sinds jaar en dag een betrouwbare partner voor zo’n 300 bedrijven in de regio, waaronder familiebedrijven.

Waardevolle aanvulling
“De hele mannelijke kant van onze familie zit nu in het bedrijf”, zegt broer Laurens van der Steen (24), die enkele jaren geleden al toetrad als vennoot in het bedrijf van vader Martien (56). De twee zussen hebben volgens hem geen interesse in een carrière binnen het adviesbureau. Broer Dennis (op de foto tijdens de ondertekening van de documenten), die net zijn bachelor commerciële economie heeft gehaald, daarentegen wel. De nieuwste vennoot is volgens Laurens een waardevolle aanvulling voor het bedrijf. “Wij hebben allebei onze eigen specialiteiten. Mijn broer is een commercieel aangelegde man, terwijl ik alle interne zaken voor mijn rekening neem.”

Familiebedrijf
De focus ligt voor de nieuwe vennoot de komende tijd op het behalen van cursussen om zo snel mogelijk de buitendienst in te kunnen gaan. Laurens: “Onze vader wil nog lang niet met pensioen, maar wanneer hij over een jaar of tien of vijftien gaat vertrekken moeten wij er wel staan. Je moet dan van alle zaken af weten en voor ons werk, dat heel breed is, bestaat geen specifieke opleiding. We hebben te maken met advocaten, notarissen, verzekeraars en schade-experts. Ervaring is daarom heel belangrijk.” Adviesbureau Van der Steen, dat zijn oorsprong kent in verzekeringsbedrijf dat grootvader Bert van der Steen in 1946 oprichtte, profileert zich duidelijk als familiebedrijf. Ook de derde generatie zal daar geen verandering in aanbrengen. Enthousiasme en een positieve grondhouding zijn de kernwoorden voor wat het bedrijf voor de toekomst wil blijven uitdragen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief