AFAS Software groeit eerste halfjaar 2018 met 16 procent

AFAS Software heeft het eerste halfjaar van 2018 afgesloten met een omzet van 68 miljoen euro. Dit betekent een groei van zestien procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Het familiebedrijf uit Leusden verwacht over heel 2018 een omzet van 139 miljoen euro te realiseren, tegenover 121 miljoen in 2017.

“De groei ligt iets voor op onze prognose, die al positief was”, zegt Arnold Mars, CFO van AFAS Software. Het bedrijf uit Leusden heeft dit jaar 376 nieuwe klanten mogen verwelkomen. Bekende nieuwe klanten zijn onder meer CSU, PwC, Dura Vermeer en de gemeente Alkmaar. Ook de academische ziekenhuizen UMCG en Maastricht UMC zijn overgestapt op AFAS. Het overgrote deel van de nieuwe klanten – 94 procent – heeft tien tot vijfhonderd medewerkers. Mars: “We zijn natuurlijk trots op de grote namen, maar misschien nog wel trotser op kleinere organisaties die op ons en ons product vertrouwen. Die bedrijven vormen de basis van ons succes; we bedienen hen evengoed als corporates.”

Snelle groeiers
Verschillende branches hebben afgelopen jaar een zeer sterke stijging laten zien: de zakelijke dienstverlening en de bouwsector groeiden met 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de accountancy en het onderwijs beide met 24 procent en zorgsector groeide met 19 procent. De flexbranche liet met 38 procent de snelste groei zien. “Detacheerders en payroll-bedrijven wisten ons al goed te vinden, maar daar komen  nu ook uitzendbedrijven bij. We hebben een krachtige ERP-oplossing voor deze branche. Onze oplossing helpt flexbedrijven al hun administratieve processen efficiënt af te handelen.”

Koning Willem I Prijs
De snelle groei van AFAS, de manier waarop het bedrijf wordt geleid en de bijzondere cultuur blijven niet onopgemerkt. Zo ontving AFAS eind mei de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf uit handen van Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken. “AFAS blinkt uit in de moderne en onconventionele omgang met klanten en andere stakeholders en levert een substantiële bijdrage aan de maatschappij”, zo luidde het juryrapport. AFAS-CEO noemde het winnen van de prijs “nu al het hoogtepunt van 2018”.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief