AGF-sector goed vertegenwoordigd in de strijd om de Familiebedrijven Award

Van de dertien bedrijven die nog in de running zijn voor de Familiebedrijven Award zijn drie actief in de AGF-sector. Dit maakte accountants- en adviesbureau KPMG namens de Stichting Familie Onderneming bekend.

Onder de genomineerde familiebedrijven die in de AGF-sector werkzaam zijn bevinden zich Banken Champignons, Enza Zaden en Vezet. In april wordt bekend welk familiebedrijf de winnaar van 2014, Westland Kaas, opvolgt.

Familiebedrijven Award

De Familiebedrijven Award is een initiatief van ondernemer John Fentener van Vissingen, die hiertoe in 2013 de Stichting Familie Onderneming lanceerde. Jaarlijks reikt deze de award uit aan een excellerend familiebedrijf. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van 8 criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is volgens de definitie van de Europese Commissie.

Criteria
Genomineerden worden beoordeeld op verschillende prestatiecriteria, zoals hun financiële prestaties, innovatie, organisatiecultuur en continuïteit. Uiteindelijk kiest een vakjury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze onderneming treedt dan voor één jaar toe tot de jury.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief