Albert Heijn kan groeien op het web

 In Innovatie

Utrecht – Voormalig familiebedrijf Albert Heijn kan een groeispurt maken op het web. AH is zodanig voorbereid op het internet dat het bedrijf ver voorloopt op andere supermarktketens.

Albert Heijn kan twee tot vijf procent meer omzet behalen dankzij haar webwinkel. Dat meldt Rabobank in een rapport dat ingaat op ontwikkelingen bij Ahold. De bank publiceert vaker studies en rapporten over ontwikkelingen op economisch gebied. Volgens Rabobank is Albert Heijn de enige supermarkt die goed genoeg is voorbereid op online verkoop. Rabobank verwacht daarom dat het vroegere familiebedrijf enorm gaat groeien op het web en dat dit ten koste zal gaan van andere supermarkten.

Voorbereidingen
De supermarktketen is al enkele jaren bezig met voorbereidingen voor het web, zo meldt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh aan Fambizz. “Het afgelopen jaar hebben we drie afhaalpunten van online artikelen geopend”, vertelt zij. “De komende jaren gaan we nog meer van deze afhaalpunten openen. Daarnaast hebben we onze mobiele app geoptimaliseerd, waardoor mensen nu ook op hun telefoon kunnen bestellen.” Verder geeft ze aan dat Albert Heijn haar online assortiment gaat uitbreiden.

Web versus winkel
Aspeslagh denkt dat het web een groot voordeel biedt voor klanten van Albert Heijn. “Als het voor mensen niet goed uitkomt om naar de winkel te gaan, is het gemakkelijk om online te bestellen. Dan kun je je boodschappen thuis laten bezorgen of, als je op weg bent, even langs een afhaalpunt rijden.” Albert Heijn is niet bang om klanten in de gewone winkels kwijt te raken vanwege de webshop. “Wij denken dat de webshop en de winkels naast elkaar kunnen bestaan”, zegt Aspeslagh. “Als je kijkt naar de trends, dan blijkt dat mensen steeds meer online gaan doen. Met een webshop bereiken we dus meer mensen, die misschien eerder niet naar Albert Heijn gingen.”

Familiebedrijf AH
De Oostzaanse Albert Heijn was de oprichter van de gelijknamige retailer. Hij nam in 1887 een kruidenierswinkel over van zijn vader. Zijn afstammelingen zouden het familiebedrijf later verder uitbreiden. Tegenwoordig werkt niemand van de familie Heijn nog in het bedrijf.

Recommended Posts