Algemeen directeur familiebedrijf Levoplant treedt terug

 In Bedrijfsoverdracht

Honselerdijk – Leo van der Voort treedt per 1 juli terug als algemeen directeur bij Levoplant. Dat meldde het familiebedrijf gisteren op hun website.

Van der Voort treedt terug omdat hij de leeftijd van vijfenzestig heeft bereikt. Hij geeft het stokje door aan zijn beide schoonzonen. Hiermee komt de directie van het familiebedrijf in handen van Henry Duijvenstijn en Ron Fransen. Van der Voort blijft nog wel verbonden aan het bedrijf als adviseur van de directie.

Ontwikkeling
In 1969 richtte Van der Voort samen met zijn vrouw de potplantenkwekerij op. Inmiddels is het een bloeiend bedrijf verspreidt over vier locaties met in totaal veertien hectare aan kassen voor de teelt van orchideeën en Cordyline Australis. De Kwekerij is uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland.

Overname
Op de vraag of van der Voort het lastig vond het bedrijf los te laten, zegt zijn schoonzoon Ron Fransen: “Hij blijft sowieso nog als adviseur verbonden aan het bedrijf, maar het is natuurlijk wel een speciaal moment als iemand na drieënveertig jaar terugtreedt. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en hij wilde het bedrijf graag aan ons overlaten.” Met de overname verandert er verder niets binnen het bedrijf.

Recommended Posts