Amerika heeft sterke interesse in Nederlandse familiebedrijven

 In Bestuur & Personeel

Het Amerikaanse bedrijf Agro Merchants Group neemt opnieuw een Nederlands familiebedrijf over. De Amerikanen laten hiermee een grote interesse zien in Nederlandse familiebedrijven.

Voor de derde keer in minder dan een jaar tijd neemt de Amerikaanse exploitant van koel- en vrieshuizen, Agro Merchants Group, een Nederlands familiebedrijf over. Dit keer betreft het de overname van Coldstore Urk en Wibaco, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag van diepgevroren vis voor derden. Met deze zoveelste overname van de Agro Merchants Group familie is de interesse in Nederlandse familiebedrijven aanzienlijk te noemen.

Eerdere overnames
Daar Agro Merchants Group onlangs nog twee andere Nederlandse familiebedrijven overnam, laat de overname van Coldstore Urk en Wibaco zien dat de Amerikanen het vizier hebben gericht op Nederlandse familiebedrijven. Eerder werden de bedrijven Harthoorn Groep in Barneveld en Opticool in Rotterdam al overgenomen door Agro Merchants Group. Het familiebedrijf Harthoorn Group is gespecialiseerd in de opslag van diepvriesproducten. Met name de continuïteit van het familiebedrijf was voor de overname een belangrijke overweging. Het Rotterdamse Opticool, dat begin deze maand werd overgenomen, was door het Amerikaanse Agro Merchants Group vooral gewild vanwege de sterke waarden en cultuur die in het familiebedrijf verweven zijn.  De directeur van het onlangs overgenomen Coldstore Urk en Wibaco, Willem Brands, blijft ook na de overname zijn functie als directeur behouden. “We zijn er trots op deel uit te gaan maken van de Agro Merchants familie”, aldus Brands in het Financieel Dagblad.

Agro Merchants Group
Het Amerikaanse familiebedrijf beschikt met deze drie overnames van koel- en vrieshuizen over een totale capaciteit van 170.000 m2. De Amerikanen bouwen hiermee aan een mondiaal netwerk van vrieshuizen en hebben dankzij de overnames tevens een belangrijke positie verworven in de Europese vismarkt.

Recommended Posts