Arie Boomsma klaar voor opschalen familiebedrijf

 In Bestuur & Personeel

Van EO-presentator tot sportinstructeur: Arie Boomsma is een man met sterke maatschappelijke waarden, maar ook met de nodige sportieve ambities. Dat is misschien wel een van de redenen waarom hij zich nu opmaakt voor het opschalen van zijn familiebedrijf naar een keten. De TV-persoonlijkheid werkt samen met zijn broer en zus aan een schaalbaar concept: Vondelgym. Een tweede locatie in Amsterdam zit al in de pijplijn.

Het was voor Arie Boomsma een kinderdroom om een sportschool te beginnen. Een plek waar de zes favoriete sporten van Boomsma – crossfit, running, fitness, bootcamp, kickboksen en yogamobility – onder een dak kunnen worden beoefend. Zijn broer Klaas Boomsma zorgt voor de invulling op sportgebied en zus Marije Solomon-Boomsma bestiert de communicatie.

Tijd voor opschaling
Inmiddels is deze droom uitgekomen. Vondelgym heeft wachtlijsten en er zit een tweede locatie aan te komen in het Student Hotel in Amsterdam. Tijd voor opschaling. Boomsma: “Voorzichtig denken we erover om vestigingen te bouwen in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en misschien zelfs in het buitenland, via een partner waar we mee samenwerken.” Boomsma gaat echter nog niet naast zijn schoenen lopen. “In deze fase vind ik nederigheid belangrijk, want we zijn er nog lang niet.”

Spanningsveld
Boomsma’s ambitie en nederigheid vormen een eigenaardige paradox. “Over de jaren ben ik gehecht geraakt aan die deze tegenstellingen. Uiterlijk en inhoud. Maatschappelijk betrokken en een tikje ijdel. En ook ambitie tegenover nederigheid. Ik heb het gevoel dat ik dit spanningsveld opzoek en dat het me scherp houdt.”

Recommended Posts