Arubaanse minister verrast familiebedrijf

 In Innovatie

Den Haag – Familiebedrijf Cake du Fortin is verrast door een speciale gast. Michelle Hooyboer-Winklaar, de Arubaanse minister van Economische Zaken, Sociale Zaken en Cultuur, kwam langs bij de taartenwinkel.

Yvonne Fortin-Godoy, eigenaresse van taartenwinkel Cake du Fortin, kreeg afgelopen vrijdag onverwachts bezoek van Michelle Hooyboer-Winklaar, de Arubaanse minister van Economische Zaken, Sociale Zaken en Cultuur. De minister bracht een verrassingsbezoek aan het familiebedrijf tijdens haar werkbezoek in Nederland.

Inzet voor Arubaanse vrouwen
Yvonne Fortin-Godoy is van oorsprong Arubaanse en woont sinds dertig jaar in Nederland. Hier heeft ze haar eigen succesvolle familiebedrijf opgericht en dit bleef niet onopgemerkt op Aruba. “In november werd ik gevraagd om naar Aruba te komen om daar vrouwen te inspireren en stimuleren die een eigen bedrijf willen starten. Daar heb ik verteld hoe ik de opzet van mijn familiebedrijf destijds heb aangepakt.”

De Arubaanse minister van Economische Zaken, Sociale Zaken en Cultuur van Aruba kwam vrijdag onaangekondigd langs bij het familiebedrijf van Yvonne Fortin-Godoy om haar te bedanken voor het inspireren en stimuleren van Arubaanse vrouwen. Volgens de minister is Fortin-Godoy een echt rolmodel voor Arubaanse vrouwen die een succesvol bedrijf willen opzetten.

Familiebedrijf
Vroeger bakte Fortin-Godoy thuis al vaak taarten met haar kinderen. Ze werkte destijds bij het ministerie van Economische Zaken in Nederland en bracht geregeld zelfgemaakte lekkernijen mee voor haar collega’s. “Zij zeiden altijd al dat ik iets voor mezelf moest beginnen.” In eerste instantie durfde ze dat niet aan, maar uiteindelijk ging ze er toch voor. En inmiddels is haar familiebedrijf Cake du Fortin uitgegroeid tot een succesvolle onderneming.

Yvonne Fortin-Godoy is de eigenaresse van het familiebedrijf en werkt er fulltime. Haar man en kinderen hebben elders banen, maar helpen haar vaak. Haar man doet voornamelijk de financiën, haar zoon houdt zich bezig met zaken als visitekaartjes en promotie en haar dochter maakt de meest creatieve suikerwerken. Volgens Fortin-Godoy zijn ze als gezin een heel sterk team doordat ze allemaal ergens anders goed in zijn. Dit jaar bestaat het familiebedrijf tien jaar en eind juni wordt dit jubileum gevierd in de winkel.

Recommended Posts