Autodealer Markeur breidt uit met benzinestations

 In Bedrijfsoverdracht

Alphen – Ze zijn schaars in deze tijd, berichten over bedrijven die flink durven uit te breiden. Familiebedrijf Markeur doet het wel. De autodealer heeft vijftien benzinestations overgenomen van ExxonMobil.

Het betreft een strategische overname, die de holding van autodealers van extra inkomstenstromen moet voorzien. Markeur wil met de overname van de ExxonMobil-benzinestations voornamelijk van de shops gaan profiteren. De overnameprijs van de stations, allen gelegen in het noorden van het land, is niet bekend gemaakt.

Investeren in shops
De financieel directeur van Markeur, Arie Bast, meldt het Financieele Dagblad dat de verkoop van brandstof niet het meeste geld in het laatje gaat leggen. De marge is laag en het aantal getankte liters daalt ook nog steeds. Bast zegt dat de shops en de wasstraat voor extra rendement moeten zorgen. Dit zegt hij met de ervaring van de huidige 26 benzinestations die zijn bedrijf beheert. “Wij gaan per station 10.000 euro tot 20.000 euro investeren in verbouwingen, aanpassingen van het assortiment en de introductie van foodcounters waar die er nog niet zijn”, aldus Bast.

Groepsomzet
De overname van vijftien benzinestations door Markeur moet het bedrijf minder kwetsbaar maken voor overheidsbeleid. Bast zegt dat de aankoop van auto’s moeilijker wordt door het belastingbeleid van de overheid. De groepsomzet stijgt met 150 miljoen euro naar 650 miljoen door de uitbreiding.

Familiebedrijf
Markeur is opgericht als Het Motorhuis te Leiden op 2 juni in 1919. Het autobedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 500 miljoen euro en had 1200 werknemers in dienst.

Recommended Posts