Bakker Logistiek Groep neemt familiebedrijf Ploeger over

 In Bedrijfsoverdracht

Tilburg – Bakker Logistiek Groep uit Zeewolde neemt per 5 november 2012 alle activiteiten van familiebedrijf Ploeger Logistics Tilburg over.

Volgens Ploeger Logistics is de verkoop van de activiteiten binnen de vestiging Tilburg een strategische keuze voor de middellange termijn. Het familiebedrijf kan zich nu volledig gaan richten op de logistieke, warehouse, groupage en expeditie activiteiten vanuit Harderwijk en het contractvervoer vanaf de diverse locaties in Nederland.

Belangrijke speler
De overname van Tilburg door Bakker betekent dat alle huidige medewerkers in Tilburg in dienst treden bij Bakker Logistiek Groep. Ook de opdrachtgevers, locatie en activa behoren met ingang van 5 september aan Bakker Logistiek toe. Het bedrijf – dat eerder dit jaar ook al Gebr. Huybregts Logistiek overnam – versterkt hiermee haar positie op de markt.

Familiebedrijf Ploeger blijft na de overname een belangrijke speler binnen de logistieke sector met haar 275 medewerkers en wagenpark van 160 vrachtwagens. Bij het distributiecentrum in Harderwijk staat in totaal zo’n 25.000 m² warehouse.

Geschiedenis Ploeger Logistics
Ploeger Logistics startte in 1938, toen Willem Ploeger een vrachtwagen voor melktransport kocht. Het bedrijf ontwikkelde zich in een nationale onderneming die steeds meer verschillende transporten verzorgde. Jaap Ploeger maakte het bedrijf in 1965 internationaal bekend en in 1978 opende het familiebedrijf haar eerste warehouse. Hierdoor groeide het bedrijf door naar een middelgrote logistiek dienstverlener. Adwin Ploeger, inmiddels de derde generatie binnen het familiebedrijf, nam in 2007 het roer over.

Recommended Posts