Bakkerij van Brug al honderd jaar in de familie

 In Bestuur & Personeel

Aarle-Rixtel – Bakkerij van Brug bestaat dit jaar honderd jaar. Het recept? “Gewoon goed brood bakken.”

Bakkerij van Brug is een familiebedrijf in hart en nieren. Op 16 oktober 1912 startte opa Van Brug officieel het bedrijf. Tegenwoordig wordt de bakkerij gerund door de huidige generatie, de drie broers Edward, David en Guido. Ook zus Marie-José en haar dochter Vivian dragen hun steentje bij in de winkel.

Succes
Maar wat maakt het bedrijf nou zo succesvol dat het al honderd jaar bestaat? Guido van Brug is daar heel nuchter over: “Gewoon elke dag goed brood en banket bakken.” Van Brug is heel trots op het feit dat de bakkerij al honderd jaar in de familie is en nog altijd goed loopt. “Het is ook leuk voor de mensen in ons dorp, Aarle-Rixtel. De bakkerij staat namelijk al honderd jaar in hetzelfde dorp.”

Volgende generatie
Guido en zijn broers wilden al van jongs af aan bakker worden. “We zijn er praktisch mee opgegroeid. We stonden al in de winkel toen we nog maar acht jaar oud waren.” Daar leerden de broers de fijne kneepjes van het vak van hun vader. De volgende generatie is echter een stuk minder enthousiast om de zaak in de toekomst over te nemen. “We hebben alleen maar meiden en die tonen nog niet zoveel interesse. De kans is dus niet zo groot dat zij de bakkerij later zullen overnemen. Maar je weet natuurlijk niet waar ze mee thuis komen.”

Prijzenacties
Het honderdjarige bestaan wordt feestelijk gevierd met allerlei prijzenacties waaronder de kwartetactie. Klanten kunnen een kwartet sparen en krijgen dan bijvoorbeeld gratis broodjes of een vlaai mee naar huis.

Recommended Posts