Bakkersland in handen van familiebedrijf Borgesius

 In Bestuur & Personeel

Bakkersfamiliebedrijf Borgesius Holding neemt het veel grotere Bakkersland van durfinvesteerder Parcom Capital over. Dat maakt Borgesius uit Stadskanaal bekend. Beide bedrijven, met in totaal 20 moderne bakkerijen en ruim 2000 werknemers, gaan voortaan door als Borgesius-Bakkersland.

Volgens de directeur en eigenaar van Borgesius vormt de nieuwe combinatie vanaf het begin “een financieel solide bedrijf, dat sterk zal blijven inzetten op excellente bakkerijen met de daarbij behorende investeringen”. Bakkersland boekte in 2014 een omzet van 406,6 miljoen euro en een negatief resultaat van 3,135 miljoen euro. Het bedrijf had in dat jaar 1.761 werknemers in dienst. Borgesius Holding was in 2014 goed voor een omzet van 126 miljoen euro, 3,6 miljoen euro winst en 381 werknemers.

Management
Over de financiële afwikkeling van de overname doet Borgesius geen mededelingen, anders dan dat “zowel de familie Borgesius als het management van Bakkersland de transactie ondersteunt”. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het management van Bakkersland mogelijk financieel participeert.

Afgelopen herfst bevestigden bronnen tegenover het FD dat de overname om onduidelijke redenen was afgeketst. In tweede instantie blijkt Parcom, dat al in 2011 Bakkersland probeerde af te stoten, in Borgesius toch een koper te hebben gevonden.

Langetermijnvisie
Bestuursvoorzitter Chris Deen van Bakkersland heeft “het volste vertrouwen” in de nieuwe samenstelling. “In de afgelopen jaren hebben we reeds significant geïnvesteerd in het reviseren en moderniseren van onze bakkerijen, hierdoor zijn we klaar voor deze stap”, aldus Deen. En Borgesius voegt eraan toe dat beide bedrijven dezelfde langetermijnvisie hebben. “Het is een unieke kans om onze krachten te bundelen.”

De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal afgerond, na de gebruikelijke goedkeuringen voor fusies en overnames, waaronder advies van de ondernemingsraad.

Recommended Posts