Bavaria 300 jaar en koningin Maxima komt dat vieren

 In Bedrijfsoverdracht, Homepage

De Lieshoutse brouwerij Bavaria (met als moederbedrijf Swinkels Family Brewers) is inmiddels al aan de zevende generatie van de familie Swinkels toe! Deze week bestaat de Brabantse bierbrouwer 300 jaar en daar besteden bedrijf en regio veel aandacht aan. Donderdag 28 maart wordt het jubileumjaar officieel afgetrapt met een bezoek van koningin Maxima.

Vorige maand maakte de Brabantse brouwerij bekend dat Peer Swinkels, eerder verantwoordelijk voor alle marketing van – voorheen – Bavaria en – nu – Swinkels Family Brewers, vanaf 17 april de nieuwe CEO van het bedrijf is. Peer vormt alweer de zevende generatie van het familiebedrijf, dat in 1719 werd opgericht. Hij volgt zijn oom Jan-Renier Swinkels op.

In de 300 jaar dat het bedrijf inmiddels bestaat is er veel gebeurd, zo valt terug te lezen in het boek LEF, waarin 22 Nederlandse topondernemers vertellen over hun werkwijze en succes(sen). Er waren marketingsuccessen: neem bijvoorbeeld de Bavaria-jurkjes tijdens het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika en het feit dat Hugh Hefner, oprichter van de Playboy, meewerkte aan een televisiereclame van het biermerk. Ook werd het assortiment fors uitgebreid, doordat onder meer de brouwerijen Palm (België) en De Molen (Bodegraven) stapje voor stapje werden overgenomen. En in Ethiopië participeert Bavaria al sinds meer dan zes jaar in het Afrikaanse brouwbedrijf Habesha Breweries SC.

Het resultaat van de innige samenwerking tussen Bavaria en La Trappe (brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot) zorgt er daarnaast voor dat Bavaria alle speciaal- en seizoensbieren eveneens in Berkel-Enschot produceert. Ook op het gebied van distributie (Bier&Co) en import van speciaalbier voor de Amerikaanse markt (Latis Imports) werden eveneens overnames gedaan. Kortom: Swinkels Family Brewers is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend familiebedrijf dat op donderdag 28 maart maar liefst driehonderd kaasjes uit mag blazen.

Koningin Maxima

Bij een jubileum hoort een feestje: in het geval van de familie Swinkels eentje die meer dan een avond duurt. Op donderdag 28 maart trapt Swinkels Family Brewers het feestjaar af in Lieshout. Samen met hare majesteit Koningin Maxima wordt een vat van 300 liter bier aangeslagen, om het eeuwenlange bestaan van de Lieshoutse locatie te vieren, maar ook om stil te staan bij internationale initiatieven zoals in Ethiopië.

Recommended Posts