Bavaria neemt Belgische bierbrouwer Palm over

Bavaria neemt dit jaar 60 procent van Palm Belgian Craft Brewers over. Dit maakte Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels afgelopen dinsdag bekend. Binnen de overname vallen de brouwerijen Palm, de Hoorn en Rodenbach. In 2021 wordt het gehele familiebedrijf overgenomen.

Banen behouden
Bij de koop blijven alle brouwerijen gehandhaafd. Er gaan geen banen verloren en Palm behoudt zijn eigen directie. Eigenaar van Palm Jan Troye tegenover de NOS: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze mooie brouwlocaties en bieren door de familie Swinkels en hun brouwerij verder zullen worden gekoesterd.”

Meer speciaalbieren
Doordat de pilsconsumptie in Europa en de Verenigde Staten daalt, heeft Bavaria besloten de portefeuille aan speciaalbieren uit te breiden. Swinkels tegen de Telegraaf: “We willen op elk moment van de dag een passend biertje kunnen aanbieden.” Het uitgebreide assortiment aan speciaalbieren van Palm sluit goed aan bij deze ambitie. Ook hoopt Bavaria met de overname van Palm de groei van het bedrijf te stimuleren. “Palm heeft een rijk assortiment aan speciaalbieren opgebouwd. Dit assortiment is complementair aan onze merken en daarom past deze samenwerking binnen onze strategie van ultieme portfoliospeler. Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei”, zo stelt Swinkels tegenover NU.nl. In 2020 wil de Bavaria de omzet verdubbeld hebben naar 1 miljard. De overname is de eerste sinds het bestaan van de brouwer uit Lieshout.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief