Bavaria ’s werelds beste familiebedrijf

 In Innovatie

Bavaria ontving de ‘Global Family Business Award’. Het familiebedrijf weet, volgens de organisatie “het familiebelang te verenigen met het zakelijke belang en de traditie te combineren met innovatie.”

De familie Swinkels nam de prijs in ontvangst in Zwitserland, aangezien de prijs in het leven geroepen is door de Zwitserse bank Lombard Odier. De bank, zelf ook een familiebedrijf, bedacht de prijs om erkenning te geven aan het belang van familiebedrijven voor de economie. Familiebedrijven Lego en Hermès namen deze prijs eerder in ontvangst. Bavaria is het eerste Nederlandse familiebedrijf dat deze internationale prijs in de wacht sleept.

Bavaria
Bavaria is de op één na grootste brouwerij in Nederland en opgericht vóór 1680. De brouwerij is sinds 1764 in handen van de familie Swinkels en in handen van de zevende generatie. Het familiebedrijf is nu ’s wereld beste familiebedrijf, maar ook een van de oudste familiebedrijven en particuliere bedrijven van Nederland. In 2014 telde Bavaria een omzet van ruim vijfhonderd miljoen euro en is actief in meer dan honderdtwintig landen.

Award
Thierry Lombard, voormalig beherend vennoot van Lombard Odier (een familiebedrijf in de zevende generatie) en voormalig voorzitter van het Family Business Network International, zei over de Award het volgende: “De afgelopen 20 jaar is het onze verantwoordelijkheid geweest om door middel van deze Award de winnaars ervan erkenning te geven en hen te feliciteren met de voortreffelijke bijdrage die zij hebben geleverd om aan te tonen wat de rol van familie en familiebedrijven in onze economieën is.”

“Bij deze viering van de 20e uitreiking van de Global Family Business Award van IMD-Lombard Odier, zijn we in het bijzonder verheugd over hoe goed dit door de firma Bavaria wordt gesymboliseerd en deze familie eer te kunnen bewijzen, evenals alle eerdere winnaars en families, die zich zullen herkennen in de eigenheid, het vermogen en de kwaliteiten van Bavaria”, stelt Lombard over het winnende Bavaria.

 

 

Recommended Posts