Bavaria verwacht positieve omzetontwikkeling

 In Finance

Lieshout – Biergigant Bavaria kijkt met een zonnige blik naar de toekomst. Het familiebedrijf verwacht de komende jaren een positieve omzetontwikkeling.

Bavaria behaalde over 2011 een omzetstijging van 15 miljoen euro naar 448,6 miljoen euro. Het nettoresultaat liep wel zo’n 5 miljoen euro terug, naar 25,1 miljoen euro. Volgens Bavaria ligt dit onder meer aan de dalende Europese biermarkt en de stijging van grondstofkosten en energielasten. Toch kijkt het bedrijf met een goed gevoel vooruit.

Internationale markt
Op de Nederlandse biermarkt presteert de bierbrouwer nog altijd boven het gemiddelde, zo verklaart het bedrijf. Toch zal vooral de internationale markt de komende jaren een belangrijke rol spelen. Bavaria gaat zich richten op Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Het eeuwenoude familiebedrijf wil hier in 2012 een volumegroei van 0,5 procent behalen. Bavaria is dan ook van plan flink te blijven investeren in omzetgroei van de merkenbusiness en de frisdivisie. Het Brabantse concern investeerde vorig jaar 36,1 miljoen euro in de verschillende divisies.  

Recommended Posts