Bavaria zet terrassen in het zonnetje

 In Innovatie

Eindhoven – Familiebedrijf Bavaria zorgde er gistermiddag in Eindhoven voor dat alle terrassen op de Markt voor even van zon waren voorzien.

Nu de zon weer wat vaker doorbreekt willen veel mensen hier lekker van genieten op een terrasje, maar niet alle terrassen zijn altijd voorzien van zonlicht. Bavaria heeft daar in samenwerking met studenten van de TU Eindhoven iets op gevonden.

Experiment
Op de Markt in Eindhoven kunnen de meeste terrassen rekenen op veel zonuren. Er is echter één café dat ’s middags standaard in de schaduw staat. Om ervoor te zorgen dat ook terrasbezoekers van dit café de zon konden genieten, plaatste Bavaria gisteren een hoge hijskraan op de Markt. Aan deze hijskraan hing een grote spiegel die het zonlicht weerkaatste. Op deze manier werd het enige terras in de schaduw ook van zonlicht voorzien.

Samenwerking met studenten
Het experiment is ontstaan in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). “Wij willen meer zon op de terrassen hebben, maar als brouwerij hebben wij geen kennis over hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Daarom hebben wij studenten van de TU/e gevraagd om ons te helpen”, zo zegt Inge van der Heijden, woordvoerster van Bavaria.

Uiteindelijk waren er drie studenten die aan de slag gingen voor Bavaria. De afgelopen anderhalve week hebben zij onderzocht wat de beste manier is om terrassen in de zon te zetten.  Na verschillende experimenten bleek een hoge stellage met een spiegel de beste oplossing.

Vervolg
De eerste reacties van mensen die op het terras zaten waren positief. De actie van familiebedrijf Bavaria was slechts tijdelijk, maar krijgt deze zomer zeker een vervolg. “Het blijft niet alleen bij Eindhoven. Dit experiment gaan we de komende tijd op plekken door heel Nederland uitvoeren”, zegt van der Heijden.

 

Recommended Posts