BDO lanceert academie: op maat gemaakte trainingen voor familiebedrijven

trainingen voor familiebedrijven

Met ingang van december 2021 lanceert BDO Accountants & Adviseurs de Familiebedrijvenacademie. Deze academie bestaat uit op maat gemaakte trainingen voor alle rollen binnen het familiebedrijf. Van de opvolgende (en overdragende) generatie en leiders tot aan adviseurs en externe toezichthouders. Met dit totaalaanbod aan trainingen voor familiebedrijven wil BDO bijdragen aan de ontwikkeling, kennis en – soms complexe – dynamiek van familiebedrijven in Nederland.

Uitbreiding academie met drie nieuwe leergangen

BDO organiseert al jaren de NextGen Masterclass. Dit is een leergang met als doel om potentiële opvolgers in het familiebedrijf te doceren over de belangrijkste aspecten van bedrijfsopvolging in aanloop naar een mogelijke opvolging. De laatste jaren is de vraag naar soortgelijke trajecten voor andere rollen binnen het familiebedrijf  alsmaar gegroeid. Daarom zijn de Familiebedrijvenacademie en een uitbreiding van de leergangen een logisch gevolg.

Naast de NextGen-masterclass bestaat de academie met de uitbreiding uit drie nieuwe leergangen. Dit zijn:

  • ‘SeniorGen Masterclass’;
  • ‘Leiderschap in het familiebedrijf’;
  • ‘Goed bestuur in het familiebedrijf’.

BDO werkt samen met gerenommeerde partners en opleidingsinstituten voor de totstandkoming van alle leergangen binnen de Familiebedrijvenacademie, namelijk: Rotterdam School of Management, Governance University, Kienbaum en Suite25.

SeniorGen Masterclass

Deze leergang wordt georganiseerd samen met vermogensbeheerder Suite 25 en richt zich op de overdragende generatie vanaf ± 55 jaar. Zij krijgen een diversiteit aan complexe vraagstukken voor de kiezen. Binnen deze masterclass staan thema’s als financiële planning, rolverandering, identiteit, vermogens- en eigendomsoverdracht en het managen van familieverhoudingen centraal.

Leiderschap in het familiebedrijf

BDO organiseert het leiderschapsprogramma samen met Rotterdam School of Management. Deze leergang is bestemd voor potentiële leiders en directieleden in het familiebedrijf, in de leeftijdscategorie van +- 25 t/m 45 jaar. Dit programma is geschikt voor zij die de verantwoordelijkheid over en het leiderschap binnen het bedrijf én de familie hebben of voor zij dit binnenkort op zich gaan nemen.

Goed bestuur in het familiebedrijf

Externe leden van Raden van Commissarissen, Raden van Advies, StAK-besturen en externe directieleden of bestuurders in familiebedrijven komen voor de uitdaging te staan dat zij niet alleen met een bedrijf te maken hebben, maar ook met een familie. Het vinden van de juiste balans tussen familiebelangen en bedrijfsbelangen is de sleutel tot enerzijds het realiseren van continuïteit voor het bedrijf en anderzijds de harmonie binnen de familie. Die balans vinden is waar deze leergang zich op focust.

Meer informatie over op maat gemaakte trainingen voor familiebedrijven?

Interesse in een van deze trainingsprogramma’s voor familiebedrijven? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie en de geplande trainingsdata. Zijn er vragen, suggesties of opmerkingen over de BDO Familiebedrijvenacademie? Neem dan contact op met één van de familiebedrijvenadviseurs van BDO. Dit kan via familiebedrijven@bdo.nl.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief