BDO organiseert congres voor Nederlandse familiebedrijven

 In Bedrijfsoverdracht

Op maandag 31 oktober vindt het BDO Familiebedrijvencongres plaats. Op dit evenement zullen de belangrijkste trends en ontwikkelingen van familiebedrijven in Nederland centraal staan, in de vorm van presentaties, masterclasses en expertsessies.

Joost Vat, partner van BDO Consultants, zal ingaan op de bevindingen van het onderzoek naar strategieverandering na generatiewisseling, dat BDO samen met Rabobank en ECFB heeft uitgevoerd. Om meer inzicht te krijgen in de belangrijkste trends en ontwikkelingen van familiebedrijven in Nederland heeft BDO met Rabobank en het Erasmus Centre for Family Business (ECBF) een partnership gesloten. Een van de eerste onderzoeken die de partners zijn gestart is naar de manier waarop de wisseling van de wacht binnen familiebedrijven plaatsvindt, en de impact daarvan op de cijfers.

Volgende generatie
Bezoekers krijgen tijdens het event nieuwe perspectieven aangereikt waarmee ze eigen antwoorden kunnen formuleren op vragen als: ‘Hoe laat je dan los?’ ‘En hoe gaat de volgende generatie om met de druk van het voortzetten van het familiebedrijf?’ Het familiebedrijvencongres bestaat verder uit een uitgebreid programma met bijdragen en presentaties van genodigde keynote-sprekers, waaronder BNR presentator en dagvoorzitter Rens de JongBDO Partner Joost Vat, Erasmus Universiteit hoogleraar en ECFB directeur Pursey Heugens, Abel Slippens (Sligro) en Chris Goedhart (Goedhart Bouwbeheer).

Het congresprogramma bestaat onder meer uit:

Presentaties: Pursey Heugens en Joost Vat geven een interactieve presentatie, waarin ze de bevindingen van het Erasmus-onderzoek naar strategieverandering na generatiewisseling toelichten. Verder licht voormalig CEO van Sligro Food Groep Abel Slippens toe hoe dat bedrijf de opvolging heeft ingestoken, en hoe hij dat als overdrager heeft ervaren. Chris Goedhart, vierde generatie Goedhart Bouwbeheer, vertelt over hoe hij als opvolger het roer heeft omgegooid na de overdracht.

Masterclasses: Bezoekers die willen sparren over onderwerpen zoals opvolging en mogelijke conflicten kunnen een van de masterclasses familiebedrijven volgen, met onder meer thema’s als bedrijfsstrategie, estate planning en beloningsregelingen.

Expertsessies: Bezoekers die een specifieke vraag hebben over hun familiebedrijf, waarover zij van gedachten willen wisselen kunnen kiezen voor het volgen van expertsessies met BDO adviseurs, waarin zij nieuwe perspectieven kunnen opdoen.

Inspiratieplein en BDO familiebedrijvenboek: Tijdens het informele gedeelte kunnen bezoekers zich laten inspireren en informeren op een speciaal ingericht ‘Inspiratieplein’. Onder het genot van een hapje en een drankje is er ook de gelegenheid om na te praten met andere ondernemers. Ook wordt aan het einde van de middag het derde BDO-familiebedrijvenboek gelanceerd.

Recommended Posts