Bedrijfsleiders nemen Brabants familiebedrijf Lemmens over

Lemmens Metaalbewerking, gevestigd in het Brabantse Bergeijk, is verkocht door oprichter en eigenaar Jan Lemmens. De ondernemer stapt uit het bedrijf vanwege gezondheidsredenen. Dankzij deze overname valt het familiebedrijf in niet-familiale handen.

Het familiebedrijf wordt overgenomen door bedrijfsleider Leon van Leeuwen (50) en Peter van der Zwaan (49) die toetreedt tot de directie. Het machinepark, de activiteiten en alle medewerkers van Lemmens Metaalbewerking blijven in de onderneming. Van Leeuwen is al sinds 1992 in dienst bij het bedrijf. Van der Zwaan stapt in als directeur via een managementbuy-in. Hij was onder meer werkzaam voor Nedschroef en Flos.

Familiebedrijf
Het bedrijf blijft functioneren onder de familienaam Lemmens. Het familiebedrijf is toeleverancier op het gebied van werkzaamheden in de metaal- en kunststofsector. Met de verkoop van het bedrijf wil Lemmens de continuïteit van het bedrijf garanderen. De nieuwe eigenaren gaan de komende tijd investeren in automatisering en groei van activiteiten. De overnameprijs is nog niet bekend. De Rabobank verstrekt de nieuwe eigenaren een financiering voor de aankoop.

De onderneming uit Bergeijk werd dertig jaar geleden opgericht en heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. Uit het jaarverslag van 2014 blijkt dat er dat jaar een negatief eigen vermogen was van vier ton.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief