Bedrijven zetten duurzame IT in voor kostenbesparing

Hickory – Uit onderzoek van CommScope Inc. blijkt dat bijna de helft van de bedrijven de besparing op netwerkkosten als belangrijkste doel van 2012 ziet.

Een even groot deel van de bedrijven ziet de vergroening van hun netwerken als de belangrijkste manier om deze kostenbesparingen te realiseren. In 2011 nam ruim 80 procent van de bedrijven al maatregelen om het energieverbruik van hun IT-dienst te verminderen. Een meerderheid verwacht een groei van 10 tot 25 procent in investeringen. Deze groei is grotendeels te verklaren door de toegenomen hoeveelheid investeringen in milieuvriendelijke IT-oplossingen. De verbetering van betrouwbaarheid van het netwerk en de toevoeging van netwerkintelligentie zijn tevens belangrijke oorzaken van deze groei.

Betrouwbaarheidsproblemen
De oorzaak voor de bestaande betrouwbaarheidsproblemen ligt volgens 37 procent bij de gebrekkige netwerktransparantie, volgens 21 procent aan fouten die technici maken en voor 17 procent aan stroomuitval.

Langetermijntrends
Cloud computing en virtualisatie – het tegelijkertijd runnen van meerdere besturingsprogramma’s op dezelfde computer – zijn na vergroening de belangrijkste investeringstrends voor de lange termijn. Het zijn tevens de trends waarvan verwacht wordt dat ze de grootste impact hebben op infrastructuur van bedrijfsnetwerken.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief