Bekendmaking finalisten Familiebedrijven Award

 In Innovatie

Voor het derde jaar op rij gaat de Stichting Familie Ondernemen op zoek naar het beste familiebedrijf van Nederland. De vijf finalisten zijn bekend, de opvolger van Westland Kaas zal op 24 juni worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.

De Stichting Familie Onderneming looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. Een team van KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria: aandeelhouders, bestuur & governance, familie & cultuur, continuïteit, financiële prestaties, groei, internationalisatie, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie. Nadat de finalisten bepaald zijn, kiest de jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor één jaar toe tot de jury. Dit jaar zijn deze vijf familiebedrijven nog in de running voor de felbegeerde Familiebedrijven Award.

Van Walraven Groothandel
Als landelijk opererende groothandel met hoofdzetel in Mijdrecht en 8 vestigingen in Nederland levert en verhuurt Van Walraven een breed assortiment artikelen voor woning- en utiliteitsbouw, GWW, installatietechniek en industrie. Naast de groothandelszaken doen ze ook aan ‘Direct Service’ waarbij ze bestellingen snel een huis brengen. ‘Wij streven naar een compleet assortiment, met een sterke focus op de behoeften van onze klanten.’

Nolet Distilleerderij
Met meer dan 300 jaar ervaring in de vervaardiging van gedistilleerde alcoholische dranken is Nolet Distillery een familiebedrijf met veel geschiedenis. Bekende producten zijn Ketel One Vodka en Ketel 1 Jenever. Het bedrijf, dat al meer dan 10 generaties in dezelfde familie is gebleven, streeft naar duurzame ontwikkeling en kwaliteit.

Enza Zaden Beheer
Het familiebedrijf dat in 1938 nog werd opgericht onder de naam ‘De Enkhuizer Zaadhandel’ is uitgegroeid tot een pionier in het verdelen van zaden voor groentegewassen. Vooral hun drang naar innovatie en onderzoek maakt van hen een belangrijke speler op zowel de lokale als internationale markt.

Barenbrug Grasbedrijf
De Koninklijke Barenbrug Groep is wereldwijd toonaangevend in recreatiegrassen, voedergrassen en andere vlinderbloemige voedergewassen. Volgens het familiebedrijf ligt de basis voor hun succes in vijf belangrijke kernwaarden: internationaal, innovatie, kwaliteit, partnership en marketing. Met een jaaromzet van 210 miljoen euro en 28 vestigingen in 18 landen op 6 continenten zijn ze een van de grootste bedrijven in hun vakgebied.

De Heus Diervoeders
Het familiebedrijf uit Gelderland is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en verdeling van hoogwaardige diervoeders. Na meer dan 100 jaar is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie.

Recommended Posts