Belangrijke rol voor familiebedrijven bij Famillementmarkt 2014

 In Innovatie

De Famillementmarkt die op 8 oktober 2014 plaatsvindt in Leiden krijgt bij de catering hulp van familiebedrijven. De bedrijven zijn geselecteerd op basis van het feit dat ze zeker al drie generaties in handen van dezelfde familie zijn.

Het nationele evenement Famillement vindt dit jaar op 8 oktober plaats in de Hooglandse Kerk in Leiden (foto). Het succesvolle festijn, dat in september 2012 voor het eerst georganiseerd werd, staat in het teken van familiegeschiedenis en erfgoed. Op het programma staan onder andere lezingen, workshops, tentoonstellingen, rondwandelingen en een markt. Dit jaar wordt Famillement georganiseerd door Erfgoed Leiden en Omstreken en het Centraal Bureau voor de Genealogie.

Uniek
Niet alleen erfgoedinstellingen en antiquariaten zullen op 8 oktober aanwezig zijn. Familiebedrijven waaronder een slager, kaasboer en een lunchroom verzorgen namelijk de catering. Dit zijn allemaal bedrijven die minstens drie generaties in handen zijn van dezelfde familie en daardoor goed bij het concept passen. Volgens de organisatie is het uniek dat deze familiebedrijven nog steeds bestaan, aangezien steeds meer van hen genoodzaakt zijn te stoppen.

Recommended Posts