Belastingmeevaller voor USG People

 In Finance

Almere – USG People heeft een belastingmeevaller van 537 duizend euro gehad. Het familiebedrijf hoeft na het opstappen van topman Ron Icke maar een deel van de naheffingsaanslag te betalen.

Na uitspraak van het hof in Arnhem-Leeuwarden blijkt dat uitzendorganisatie USG People maar een deel van de belasting hoeft te betalen. Het bedrijf heeft een meevaller van 537 duizend euro. In 2009 verliet CEO Ron Icke (zie foto) het familiebedrijf. De uitzendorganisatie kreeg een naheffingsaanslag van 8 ton opgelegd door de fiscus vanwege de Wet Belastingheffing excessieve beloningen.

Tegenstrijdigheid van wet en verdrag
Ron Icke stapte in 2009 uit de uitzendorganisatie USG People. Deze kreeg een bedrag van 1,35 miljoen euro mee naar huis. Daarbij zijn 60.000 onvoorwaardelijk toegekende aandelen afgewikkeld. Het hof heeft geoordeeld dat de fiscus de Wet Belastingheffing met terugwerkende kracht had toegepast, ten onrechte. Volgens het hof was dit in tegenstrijd met het Europees Verdrag voor de rechten van de Mens.

De familie Mulder was in 1972 één van de drie oprichters van USG People. Nog altijd is de familie grootaandeelhouder in het bedrijf, dat tegenwoordig een notering heeft aan de Amsterdamse beurs. De meevaller kan het bedrijf overigens momenteel goed gebruiken. Net als veel andere bedrijven in de uitzendbranche, kampt USG People met dalende omzetten.

Voor meer informatie over regelgeving met betrekking tot een naheffingsaanslag kunt u terecht op www.belastingsdienst.nl.

Recommended Posts