Beleggingsfonds vergroot investering in familiebedrijven

Juno Investment Partners heeft een beleggingsmandaat binnengehaald van een Amerikaans multi family office. Juno overschrijdt met dit mandaat de grens van 100 miljoen euro aan vermogen onder beheer.

Het Nederlandse beleggingsfonds Juno Investment Partners heeft een beleggingsmandaat verworven van een groot Amerikaans multi family office ter waarde van enkele tientallen miljoenen euro’s. Het beleggingsfonds, dat voor haar klanten belegt in Europese small- en midcapaandelen van beursgenoteerde familiebedrijven, doorbreekt met de werving van dit mandaat haar grens van 100 miljoen euro aan vermogen onder beheer. Ook dit mandaat zal door Juno belegd worden in beursgenoteerde familiebedrijven.

Erkenning
Juno Investment Partners belegt haar vermogen onder beheer in nauwkeurig geselecteerde bedrijven waarin de familie nog een belangrijke rol speelt, de lange termijn voorop staat en een financieel solide beleid wordt gevoerd. De directeuren van Juno Investment Partners, Frans Jurgens en Lennart Smits, zien het feit dat een grote institutionele partij een deel van het vermogen bij hen wil onderbrengen als een erkenning van deze aanpak. Ook het feit dat Juno Investment Partners met dit nieuwe mandaat de grens doorbreekt van 100 miljoen aan vermogen onder beheer, is volgens de directeuren tevens een bewijs voor de succesvolle aanpak van Juno Investment Partners.

Waarom familiebedrijven
Juno Investment Partners selecteert familiebedrijven op een aantal criteria. Zo moeten de bedrijven beschikken over een hoge vrije cashflow, relatief voorspelbare winstgroei en een bovengemiddeld rendement op kapitaal. Een deel van de bedrijven die zich in de portefeuille bevinden van Juno Investment Partners is nog in handen van families. Bij deze bedrijven zien de beheerders dat er efficiënter wordt omgegaan met kapitaal en dat er inderdaad een focus ligt op de lange termijn. Daarnaast bestaat er binnen deze bedrijven een gelijk belang bij de familieaandeelhouders en andere lange-termijn-aandeelhouders. Deze strategie heeft er toe geleid dat Juno Investment Partners sinds de oprichting in 2008 een rendement heeft behaald van 113 procent en ook dit jaar in haar categorie bovenaan de ranglijsten staat van Morningstar.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief