Bestaan familiebedrijf Rekelhof op losse schroeven

 In Bedrijfsoverdracht, Bestuur & Personeel

Kudelstaart – Vissersbedrijf Rekelhof ziet voorlopig geen mogelijkheden voor een overname binnen de familie, wat betekent dat het bedrijf straks waarschijnlijk geen familiebedrijf meer zal zijn.

In de uitzending van het programma ‘Je kunt het niet meenemen’ (NTR) van 1 juli staat de familie Rekelhof centraal. Het vissersbedrijf, waarin voornamelijk paling wordt gevangen, is de grote trots van vader Theo Rekelhof. Zijn kinderen zien echter geen brood in het bedrijf en voelen er dus niets voor om het bedrijf over te nemen. Dit tot grote spijt van hun vader. “Wat is er nou mooier dan een familiebedrijf te hebben dat graag overgenomen wordt door je nazaten?”, aldus Theo.

Overname
De visserij is altijd van vader op zoon gegaan. Wanneer Theo komt te overlijden, komt het bedrijf in handen van zijn vrouw, maar die wil het bedrijf eveneens niet overnemen. Broer Aad blijft dan nog over om het bedrijf eventueel over te nemen, maar hij is jaren geleden al uit het bedrijf gestapt om voor meer vastigheid te gaan. Bovendien is hij ouder dan Theo, dus dan zou het probleem van overname alleen maar verplaatst worden naar het gezin van Theo.

Geen oplossing
Theo verwijt het zichzelf gedeeltelijk dat de kinderen niets voelen voor een overname van het vissersbedrijf. “Ik denk dat ik het ergens niet goed heb gedaan, ik had ze toch meer moeten betrekken in het spel.” Er volgt nog wel een voorstel om door middel van certificaten van aandelen op naam het familiebedrijf te behouden. Helaas voor Theo ziet niemand daar heil in en komen ze tot de conclusie dat als Theo vertrekt het familiebedrijf ten einde is.

Recommended Posts