“Beste familiebedrijf heeft goede toekomstvisie”

Zwolle – Centrum van het Familiebedrijf reikt binnenkort de Familie Fundament Award uit. De jury kiest aan de hand van toekomstvisie, MVO en rendement het Beste Familiebedrijf van Nederland.

De verkiezing Familiebedrijf van het Jaar wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Centrum van het Familiebedrijf, in samenwerking met ondernemersbladen De Zaak en Business, en de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO Consultants BV. De verkiezing verloopt in twee ronden: in de eerste ronde wordt Nederland opgedeeld in vijf regio’s (Noordoost, Zuidoost, Midden, Noordwest en Zuidwest). “Familiebedrijven zijn vaak regionaal verbonden, al groeien sommige uit tot landelijke of zelfs internationale spelers. Ze hebben hun roots vaak in een lokale samenleving”, legt Joost Vat, bestuurslid van het Centrum voor het Familiebedrijf, uit.

Visie op de toekomst
De regionale winnaars gaan daarna door naar de landelijke verkiezing waarbij ze op 5 oktober 2012 opnieuw worden beoordeeld door een professionele jury. Die jury zal onder meer goed kijken naar thema’s als duurzaamheid en visie op de toekomst. “Familiebedrijven passen deze waarden van oudsher toe in hun bedrijfsvoering, omdat zij gericht zijn op het voortbestaan van het bedrijf voor de volgende generaties”, zegt Vat, in het dagelijks leven werkzaam als senior manager bij de adviesgroep Familiebedrijven van BDO Consultants BV. “Familiebedrijven lopen daar doorgaans niet zo mee te koop, maar deze waarde worden in toenemende mate gewaardeerd.”

Inschrijven
Andere thema´s waarop bedrijven moet moeten scoren om een gooi naar de award te kunnen doen, zijn medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid en rendement. Familiebedrijven kunnen zichzelf tot 1 mei 2012 opgeven als kandidaat via de site http://www.hetbestefamiliebedrijf.nl. De winnaar krijgt niet alleen de Award, maar ook gratis advies van de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO en een artikel in zakenblad Business of De Zaak.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief