Betaalgedrag klanten teistert familiebedrijf ook in 2013

 In Finance

Deventer – Steeds meer ondernemers in het MKB hebben te maken met betalingsproblemen van klanten. De crisis wordt genoemd als de belangrijkste oorzaak voor dit probleem.  

Nederland telde vorig jaar maar liefst 1205 incassozaken in het MKB, dat is 85 procent meer dan in 2010. Dit blijkt uit eigen gegevens van de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Ook dit jaar is het aantal zogenoemde incassozaken niet misselijk. De teller staat voor 2013 al op 900, dit is tot en met september. Ook familiebedrijven ondervinden hinder van deze betalingsproblemen bij hun klanten.  Volgens dienstverlener SAR is dit een rechtstreeks gevolg van de economische crisis.

Voortbestaan MKB-bedrijf
Voor MKB-bedrijven, waar veel familiebedrijven onder vallen, is een correcte en tijdige betaling van haar klanten essentieel. “Juist voor MKB’ers geldt dat hun voortbestaan afhangt van goed betalingsgedrag van hun klanten”, zo stelt de dienstverlener van Nederland in de Telegraaf.

Steun van gemeente
Naast het SAR constateerde ook het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dat familiebedrijven en andere MKB-bedrijven steeds vaker in financiële problemen komen. Steeds meer ondernemers kloppen volgens IMK, dat onderzoek doet naar de levensvatbaarheid van kleine ondernemingen voor gemeenten, aan bij gemeenten voor het krijgen van bijstand in de vorm van krediet. Uit onderzoek van IMK blijkt dat het aantal bijstandsaanvragen van kleine ondernemingen sinds de zomer van 2012 met tien procent is gestegen.

 

Recommended Posts
Michael Dell weer familiebedrijf