Bijeenkomst ‘Innovatie in het familiebedrijf’

 In Bestuur & Personeel

Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven en Stedendriehoek Innoveert organiseren samen de bijeenkomst ‘Innovatie in het familiebedrijf’ op donderdag 2 juni bij Machinefabriek Geurtsen in Deventer.

Nederland telt in totaal zo’n 260.000 familiebedrijven, die gezamenlijk zorgen voor zo’n 50 procent van de totale werkgelegenheid in ons land. Daarmee leveren familiebedrijven een forse bijdrage aan de Nederlandse economie. Volgens de organisatie is innovatie van cruciaal belang om deze bijdrage te behouden.

Maar hoe kunnen familiebedrijven zo goed mogelijk gebruikmaken van kenmerken die hun speciaal maken? Onder begeleiding van experts van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven en eigenaar Patrick Geurtsen van Machinefabriek Geurtsen, gaan bezoekers op zoek naar de theorie en praktijk van succesvol innoveren in het familiebedrijf.

Programma:
15.45 uur Ontvangst
16.00 uur Het organiseren en besturen van (innovaties in) familiebedrijven kent een eigen dynamiek. Frank Bos en Erik Veldhuizen, allebei lid van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, gaan in op de theorie. Daarbij ligt de nadruk op de bijzondere kenmerken van innovatie in het familiebedrijf. Zij zoeken nadrukkelijk ook de dialoog op en presenteren in het kader daarvan een aantal stellingen.
16.45 uur Patrick Geurtsen van Machinefabriek Geurtsen licht vanuit de praktijk toe hoe er binnen zijn bedrijf wordt geïnnoveerd. Welke keuzes moest hij maken? Wie hebben hem daarbij geholpen? Hoe heeft hij zijn businessplan opgesteld?
17.30 uur Aansluitend is er een wandeling met Patrick Geurtsen door Machinefabriek Geurtsen.

Aanmelden en locatie
De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 2 juni, locatie:
Machinefabriek Geurtsen
Smyrnastraat 3
7413 BA Deventer

Hebt u een familiebedrijf en bent u geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Aanmelden kan via landelijkexpertisecentrumfamiliebedrijven@windesheim.nl.

Recommended Posts