Bloedbroeders strijden verder in rechtszaal

 In Privé & Vermogen

Kruibeke – De rechtszaak tegen Fernand van Assche is uitgesteld naar 30 april. Van Assche heeft in 2009 geprobeerd zijn broer Eric van Assche te vermoorden.

Als gevolg van een dubbele boeking van advocaat Jef Vermassen is het proces tegen Fernand van Assche (58) verplaatst. De zaak verschijnt nu op 30 april voor het hof. Fernand staat terecht voor de moordpoging op zijn broer Eric. Eric is op dit moment eigenaar van het Belgische familiebedrijf Vanas en heeft in 2009 zijn broer uitgekocht. Voor Ferdinand was dit de druppel die de emmer deed overlopen: hij wilde wraak, zo meldt Nieuwsblad.be.

Dubbele celstraf
In de eerste aanleg (een rechtbank in België die uit verschillende kamers bestaat) kreeg Fernand al een straf opgelegd: 40 maanden brommen in de gevangenis, waarvan 25 voorwaardelijk. Fernand had een huurmoordenaar ingehuurd om voor 50.000 euro broer Vanas om te leggen. De huurmoordenaar heeft in de eerste zitting een celstraf van 24 maanden gekregen.

Het moordplan
Fernand heeft in 2006 8.000 euro betaald aan de huurmoordenaar om Eric eens goed te laten schrikken. Daarna moest het echte moordplan van start gaan. Hoewel de plannen voor die moord al op tafel lagen, heeft de huurmoordenaar het resterende geld nooit gezien. Deze ging op zijn beurt naar Eric die hij wilde afpersen: in ruil voor 25.000 euro vertelde hij de eigenaar van het familiebedrijf wie hem dood wilde.

Familiebedrijf
Het Belgische bedrijf is opgericht in 1946 en is een toeleverancier voor investerings- en verbruiksgoederen. Het zusterbedrijf Fravanas is opgericht in Luik om het Franstalige gedeelte van België te bedienen. Met 125 medewerkers in dienst behaalde het familiebedrijf in 2011 een omzet van 31 miljoen euro.

Recommended Posts