Blokker Holding: forse groei online

 In Finance

Laren – Familiebedrijf Blokker Holding B.V. heeft in het afgesloten boekjaar een nagenoeg gelijke omzet gerealiseerd van ruim 2,7 miljard euro ten opzichte van vorig boekjaar.

Het familiebedrijf behaalde een netto concernwinst van 128,1 miljoen euro, de cashflow was 210 miljoen euro. Roland Palmer, voorzitter Raad van Bestuur Blokker Holding, laat in een persbericht weten: “In 2011 hebben wij belangrijke vooruitgang geboekt in onze online activiteiten. Wij hebben vertrouwen in fysieke winkels en hebben opnieuw fors geïnvesteerd in winkelrenovaties en -openingen. In aanvulling daarop hebben de meeste van onze winkelketens nu een sterke online propositie naast de traditionele folders.”

Stabiele omzetontwikkeling
In de sector Huishoud groeide de omzet in Nederland met 3 procent, in het bijzonder door de groei bij winkelformules Xenos, Big Bazar en Cook&Co. Het familiebedrijf kende een stabiele omzetontwikkeling en groeide in vrijwel alle kernhuishoudgroepen. De omzetindex van de webshop van Blokker was meer dan 200 procent.

Marktomstandigheden
In de sector Speelgoed hadden Bart Smit en Intertoys te maken met moeilijke marktomstandigheden in Nederland. In het buitenland heeft Maxi Toys het duidelijk beter gedaan dan de Nederlandse speelgoedmarkt. Online werd in alle landen een aanzienlijke omzetgroei gerealiseerd. In de sector Wonen & Tuin heeft Leen Bakker opnieuw goed gepresteerd.

 

Recommended Posts
Comments
  • Marja

    Hallo Kristel,

    Familiebedrijf Blokker Holding B.V. heeft ook Tuincentrum Overvecht onder zich met 19 filialen.
    Het personeel wordt zwaar onder druk gezet om salariskorting te accepteren, contracten worden niet verlengd, waardoor er steeds minder personeel overblijft om de boel draaiende te houden, klanten lopen daardoor weg omdat er niemand is die hen kan helpen bij een aankoop. Mensen raken overspannen en komen thuis te zitten. Filiaalmanagers mogen geen kritiek uiten. Wat er ook gebeurt, de mensen op de werkvloer krijgen overal de schuld van, worden constant in de stront getrapt, terwijl er een directie zonder visie zit. Knoop maar eens een praatje aan met werknemers van een paar filialen, als het je interesseert natuurlijk, ze worden als oud vuil behandeld.