Blokker laat Bart Smit verdergaan als Intertoys

 In Finance

Alle winkels van Bart Smit gaan voortaan verder als Intertoys-winkels. Dat maakt het concern Blokker bekend, waar de speelgoedwinkels van Intertoys ook toe behoren. 

Het laten opgaan van Bart Smit in Intertoys een ingrijpende verandering. Opvallend is dat Jaap Blokker, voormalig directeur van de Blokker, deze oplossing nog als doemscenario zag. Dagblad Trouw vermoedt dat het ook Thomas Smit, zoon van de oprichter van Bart Smit, tegen de borst stuit.

Familie injecteert kapitaal in concern
Vorige maand werd bekend dat de familie Blokker 130 miljoen euro injecteert in het concern Blokker. De keten maakte afgelopen jaar een verlies van 52 miljoen euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in 2014, toen het verlies van 20 miljoen de eerste rode cijfers in de jaarboeken waren. Dat is opvallend, want in 2010 was er nog een winst van zo’n 150 miljoen. En ook in 2013 boekte Blokker nog meer dan 50 miljoen winst.

Niet bang om te sturen
Het verlies van het afgelopen jaar is het resultaat van investeringen in een ommezwaai (nieuwe winkelformules en reorganisaties) en negatieve marges op de verkopen. De Blokker Holding schroomt niet om in te grijpen, zo blijkt ook uit deze stap.

 

Recommended Posts