Blokker neemt afscheid van De Marskramer

Franchise- en groothandelsorganisatie Marskramer, waar de winkelketens De Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play onder vallen, gaat van voormalig familiebedrijf Blokker over in de handen van familiebedrijf Audax Groep.

Afgelopen maand werd al bekendgemaakt dat Blokker-topman Michiel Witteveen alle aandelen van de in zwaar weer verkerende Blokker Holding overneemt van de familie Blokker. Hoewel de keten toen nog liet weten dat er waarschijnlijk weinig zou gaan veranderen, werd eerder deze week bekend dat groothandels- en franchiseorganisatie De Marskamer, waar naast De Marskramer ook Novy, Prima en Toys2play toe behoren, van eigenaar gaat veranderen.

Van het voormalig familiebedrijf Blokker verhuist keten De Marskramer aan het eind van deze maand naar Audux Groep, wat nog steeds een familiebedrijf is. Inmiddels staat bij Audax Groep de derde generatie De Leeuw aan het roer.

Focus Blokker

De gesprekken waren al sinds november 2018, toen bekend werd dat Blokker Holding zowel Blokker als Big Bazar in de verkoop deed, gaande. Audax Groep laat in een verklaring weten blij te zijn met de op handen zijnde overname. Casper de Nooijer, CEO van Audax: ”Wij zijn trots dat we ons portfolio uitbreiden met de iconische, op huishoud- en speelgoed gerichte retailformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play. De overname biedt grote voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. Dat komt uiteraard onze klanten ten goede. Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige 700 verkooppunten.”

Op zijn beurt geeft Michiel Witteveen aan zich nu te kunnen focussen op twee andere formules binnen de Blokker Holding. “Door deze transactie krijgt groothandels- en franchiseorganisatie De Marskramer weer volop kans om verder te groeien binnen een gezond familiebedrijf. De formules van De Marskramer en Audax sluiten goed op elkaar aan. Met de verkoop van De Marskramer – ‘het kleine zusje van Blokker’ – kunnen wij ons gaan focussen op Blokker en Big Bazar.”

Werknemers van De Marskramer komen door deze verkoop bij Audax Groep op de loonlijst te staan.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief