Blokker opent tientallen Budgetwinkels

 In Innovatie

Laren – Familiebedrijf Blokker Holding is van plan tientallen winkels van haar nieuwe keten Budget te openen. De nieuwe koopjeswinkels vestigen zich in de filialen van voormalige E-Plaza’s.

Budget, een nieuwe keten van koopjeswinkels van Blokker Holding, gaat plaatsnemen in meerdere vestigingen van E-Plaza. E-Plaza, tevens van Blokker Holding, gaat sinds september alleen verder met verkoop op het internet. Blokker vult de leegstaande filialen van de gamestore nu met haar concept Budget. Begin november opende het familiebedrijf de eerste vestigingen in Etten-Leur, Purmerend, Lelystad en Maarssen.

Dezelfde locatie, ander concept
Dat E-plaza slecht liep, had volgens Blokker niets te maken met de locaties waarop de spelwinkels zich bevonden. Peter Krenn, woordvoerder van Blokker Holding, verwacht dan ook niet dat Budget slecht gaat lopen vanwege de locatie. “De verkoop van games via winkels is gewoon sterk achteruit gelopen”, zegt Krenn. “Budget is met haar laaggeprijsde artikelen heel anders; dat valt niet met elkaar te vergelijken.”

Concurrenten
Budget biedt een gevarieerd en goedkoop assortiment aan haar klanten. De winkel verkoopt onder andere schoonmaakartikelen, drogisterijartikelen en dierbenodigdheden. Vanwege de veelzijdigheid en lage prijzen, vergelijken media Budget al snel met Action. Blokker Holding is echter niet uit op concurrentie. “Action is nooit door ons genoemd als concurrent”, stelt Krenn. “Er zijn wel meerdere winkels die op Budget lijken, zoals Ikea. Maar het gaat bij ons niet om de concurrentie, maar om de formule waarin wij geloven.”

Budget in de crisis
De artikelen van Budget zijn laaggeprijsd. Hiermee lijkt de keten goed in te spelen op de economische crisis, maar of de nieuwe koopjeswinkel van tijdelijke aard is, wil Krenn bevestigen noch ontkennen.

Recommended Posts