Blokker zet in op herstel

 In Bestuur & Personeel

De Blokker Holding, waar onder meer Blokker, Bart Smit en Leen Bakker onder vallen, investeert zo’n 200 miljoen euro in het eigen herstel. De ketens van het familiebedrijf moeten weer kunnen concurreren met nieuwe en online concurrenten.

Het is lang geleden dat de topman van Blokker Holding in het nieuws was. De eerste bestuursvoorzitter die buiten de oprichtersfamilie komt, Casper Meijer, breekt met een jarenlange traditie van het niet-geven van interviews en vertelt vandaag in het FD over de herstelplannen.

Dit is hoe Blokker Holding er weer boven op moet komen en waar de 200 miljoen euro voor gebruikt wordt:

1. Ketens meer macht
Elk van de ketens van de Blokker Holding moet meer macht en zeggenschap krijgen. “Ik voel me er niet senang bij dat een beperkt aantal mensen op het hoofdkantoor kan bepalen wat goed is voor al die ketens”, aldus Meijer.

2. Inzetten op online
De Blokker Holding zet pas anderhalf jaar in op online verkoop en heeft nu al 100 miljoen euro aan internetomzet. In 2017 zou dat 300 miljoen euro moeten zijn, althans: dat is de doelstelling.

3. Driejarenplan
Elke keten moet een plan hebben om de strijd aan te gaan met de Bol.coms en Actions van deze wereld. In juni moeten ze een een driejarenplan presenteren, waarin concrete voorstellen als positionering en nodige investeringen genoemd worden.

2015 was het eerste jaar dat Blokker rode cijfers schreef. Na deze termijn van drie jaar verwacht Blokker weer zwarte cijfers te schrijven.

Recent Posts