Boomkwekerij Ebben op Floriade: ‘onze wortels liggen hier’

 In Privé & Vermogen

Familiebedrijf Boomkwekerij Ebben is tot groot genoegen van directeur Toon Ebben aanwezig op de Floriade 2012. “We maken reclame voor de regio en onze producten.”

Iedere tien jaar is er een Floriade. Gemeenten proberen zich daarvoor te nomineren. Tien jaar geleden vond de Floriade plaats in Haarlem, Venlo won voor dit jaar. Boomkwekerij Ebben is in Venlo net als tien jaar geleden van de partij op de Floriade. “Als boomkwekerij hebben wij ons acht jaar geleden al aangemeld, omdat we graag weer wilden deelnemen, zeker omdat de Floriade dit keer in de buurt is. Samen met de regio, het land van Cuijck in het oosten van Brabant”, zegt Toon Ebben, directeur van het familiebedrijf. “We maken reclame voor onze regio en onze producten”, zegt Ebben. “We krijgen heel veel positieve reacties. En het mooiste weer moet nog komen! Juni en september zullen de drukste maanden worden.”

Inspyrium
De boomkwekerij van de familie Ebben bestaat sinds 1862. Toon Ebben is een ondernemer van de vierde generatie binnen het familiebedrijf. “De vijfde is in aantocht”, vertelt hij trots. Ebben brengt volgens haar directeur het unieke karakter van bomen tot leven tijdens de Floriade 2012. “Onze wortels liggen hier, in het Land van Cuijk. Letterlijk. Dat hebben we ook uitgebeeld op de Floriade, met in totaal vijf gemeenten”’ In het Ebben Inspyrium staat het herontdekken van natuurlijke vormen en biodiversiteit centraal en vertellen bijzondere meerstammige bomen hun verhaal. Ook leverde Ebben honderden bomen voor de aankleding van het Floriade-terrein en heeft de kwekerij imposante Metasequoia’s aangeplant bij de entree van de kabelbaan.

Ebben Inspyrium
“Het Floriade Inspyrium is eigenlijk een miniatuurversie van ons echte Inspyrium in Cuijk, waar we onze visie op het gebied van bomen en landschapsontwikkeling in een omgeving delen met professionals uit de branche”, vervolgt Ebben. Vanuit die gedachte biedt het familiebedrijf geheel verzorgde groepsarrangementen aan, waarmee een bezoek aan de Floriade gecombineerd kan worden met een professionele rondleiding door de verschillende paviljoens en een kennismaking met het Ebben Inspyrium.

Recommended Posts