Bouw jachtwerf familiebedrijf Mulder bijna af

Zoeterwoude-Rijndijk – Als alles goed gaat meren nog dit jaar de eerste jachten aan bij de nieuwe scheepswerf van familiebedrijf Mulder Shipyard. 

Het Voorschotens familiebedrijf Mulder Shipyard, dat luxueuze jachten ontwerpt en bouwt, begon in 2007 met het idee om ergens anders in de regio een tweede, veel grotere werf, te bouwen. De keuze viel op het voormalige Oosthoekterrein in Zoeterwoude-Rijndijk. Vijf jaar later is het dan bijna zo ver, vermeldt Leidsch Dagblad op haar website.

Twee keer zo groot
De nieuwe scheepswerf krijgt een oppervlakte van 6000 vierkante meter en is daarmee twee keer zo groot als het hoofdkantoor aan het Frans Halsplantsoen in Voorschoten. Op de nieuwe plek langs de Oude Rijn kunnen straks schepen van achttien tot veertig meter terecht.

Familiebedrijf Mulder
Mulder Shipyard werd in 1938 opgericht door Dirk Mulder senior. De toen 27-jarige Mulder vestigde het bedrijf in Voorschoten, waar nog steeds het hoofdkantoor staat. In 1984 nam zijn zoon Dirk Robert Mulder junior het over, die nog steeds aan het hoofd staat van dit familiebedrijf.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief