Brabantse familiebedrijven vallen in de prijzen

Venlo – Machine- en bussenbedrijf VDL-groep uit Eindhoven en het Eerselse Vencomatic, dat welzijnsvriendelijke huisvestigingsconcepten voor pluimvee produceert, hebben de prestigieuze Koning Willem I prijs ontvangen.

De Koning Willem I prijs wordt om het jaar uitgereikt en staat bekend als de belangrijkste prijs voor ondernemers. In beide categorieën, grootbedrijf en mkb, ging een familiebedrijf met de prijs aan de haal. De prijs werd door prins Willem-Alexander uitgereikt tijdens de Floriade in Venlo. Het is niet de eerste keer dat de prijs in handen valt van een ondernemersfamilie. Onder meer Heineken, Randstad en Mammoet Holding B.V. werden als eens tot winnaar uitgeroepen.

Wereldwijd bekend
De VDL-groep is sinds de oprichting in 1953 uitgegroeid tot een internationale topspeler met 79 ondernemingen in 16 landen. Het bedrijf heeft ruim 7100 werknemers. Vencomatic is een iets jonger bedrijf. De ontwikkelaar van de rondeelstal werd opgericht in 1983 en heeft inmiddels 150 werknemers in dienst. Ook Vencomatic is wereldwijde speler.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief