Briljanten jubileum familiebedrijf Lutterman

Den Helder – Familiebedrijf Lutterman Tegels viert dit jaar zijn 65e verjaardag. “Het hoeft nog niet, maar In principe zijn we klaar voor overdracht”, zegt directeur Mark Lutterman.

Lutterman is trots dat, ondanks de crisis, zijn bedrijf fier overeind staat. “Het is belangrijk dat je je onderscheidt. Wij doen dat door vakmensen in te zetten en te investeren in relaties. Want vertrouwen is essentieel als je zaken doet”, vertelt hij. Inmiddels heeft het bedrijf een kleine twintig mensen in dienst, waarvan 12 vaste tegelzetters. “Dat is veel voor deze regio. Ten opzichte van de echt grote tegelzetbedrijven hebben we een groot voordeel: met onze omvang kunnen we nog steeds flexibiliteit bieden.”

Twee kapiteins
Lutterman behoort tot de derde generatie en voert samen met zijn vader de directie. “Al zeven jaar staan er twee kapiteins aan het schip en dat werkt prima”, vertelt hij. Vader en zoon hebben dan ook een duidelijke taakverdeling gemaakt. “Ik hou me vooral bezig met alles wat zich op kantoor afspeelt en met de acquisitie. Mijn vader is verantwoordelijk voor de planning, het werk en de kwaliteitsbeoordeling.” Tot op heden is Lutterman zeer tevreden over de samenwerking. “Vijftien jaar geleden heb ik een unieke kans gekregen om mezelf in het bedrijf te bewijzen. Het is mooi dat we nu samen aan het roer staan.”

Bedrijfsoverdracht
Hoewel een overdracht nog niet concreet op de planning staat, zijn beide aandeelhouders enkele jaren geleden begonnen met de voorbereidingen van de overdracht. “In principe zijn we er klaar voor. Maar wanneer ik het bedrijf helemaal overneem, is niet bekend. Mijn vader heeft altijd gezegd: ‘Zodra ik van jou hoor dat ik in de weg loop, draag ik de zaak over.’ Maar zover is het nog niet”, lacht Lutterman.

Werkplaats aan huis
Het tegelzetbedrijf van de familie Lutterman werd in 1947 te Texel opgericht door opa Lutterman. Enkele jaren later verhuisde hij met zijn bedrijf naar Den Helder, waar hij een garage aan huis had die als werkplaats diende. In 1996 trad kleinzoon Mark aan en opende het bedrijf een showroom en magazijn op het industrieterrein.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief