Broekhuis levert mobiliteit, maar stelt de mens centraal

Broekhuis

Broekhuis is een familiebedrijf dat sinds 1932 in Midden-, Oost- en Noord-Nederland actief is als partner in mobiliteit, met meer dan 50 vestigingen en ruim 1500 medewerkers. Edwin Remijn, derde generatie in het familiebedrijf, is directeur dealerbedrijven. Ook maakt hij onderdeel uit van het vijfkoppige managementteam. Family office De Rendtmeesters ging in gesprek met hem, om te horen hoe Broekhuis erin slaagt ondanks hun schaalgrootte nog steeds de mens centraal te stellen.

Van dorpsgarage tot grote speler

Het begon negentig jaar geleden met zijn opa, Hendrikus Broekhuis, vertelt Remijn. Die trad in 1968 toe tot het bedrijf en bouwde het verder uit. “Onze vader was een echte ondernemer, die heeft als opvolger verschillende diensten toegevoegd aan het bedrijf, zoals lease en een zelfstandig schadeherstelbedrijf. Toen wij als derde generatie het overnamen, hadden we de keuze om het klein te houden of om juist flink te groeien. We kozen voor schaalvergroting. Van een dorpsgarage in Barneveld, Harderwijk en Ermelo groeiden we uit tot een top vijf-speler in autoland.”

Ondersteunen van ambities

Het gesprek begint met de vraag wat nu typisch Broekhuis is. De pay-off van Broekhuis is ‘Beweegt mensen’ en dat is ook écht waar het om draait, aldus Remijn. “Auto’s zijn leuk, maar het gaat om de mensen. Om onze collega’s en onze klanten. Daar hebben we onze dienstverlening op ingericht. Tegenwoordig is duurzaamheid een hot item, waar wij ook zeker ons steentje aan bijdragen, maar voor ons zit duurzaamheid ook in hoe je omgaat met mensen.”

“Wij willen dat onze medewerkers zich kunnen door-ontwikkelen, mee kunnen denken en de ruimte krijgen. Dat personeelsbeleid wordt centraal bedacht en ook daadwerkelijk uitgevoerd door onze vestigingsdirecteuren. Er wordt gepolst wie welke ambities heeft en hoe we daar als Broekhuis bij kunnen ondersteunen. We trainen al veel, maar vanaf 2022 willen we dit meer structureren door het aanbieden van trainingen via de Broekhuis Academie. Zo willen we bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en ze natuurlijk ook gemotiveerd houden.”

Lees het complete interview op derendtmeesters.nl.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief