Buitenlandse interesse in Koningin Juliana Toren

Apeldoorn – Buitenlandse investeerders hebben interesse getoond in familiebedrijf Koningin Juliana Toren. De huidige eigenaar wil het park echter niet verkopen.

Koningin Juliana Toren behoort tot de vijftig best bezochte attractieparken van Nederland. Investeerders uit het buitenland toonden interesse in het park, maar Dick Kreekel, de huidige eigenaar, verkoopt zijn bedrijf niet. De investeerders zochten eerst telefonisch contact met de directie en stuurden daarna een brief aan Kreekel met de vraag of hij interesse had om zijn bedrijf te verkopen. “De heer Kreekel heeft resoluut ‘nee’ gezegd”, vertelt Boy Breuker, woordvoerder van het pretpark. “Hij wil de charme van het familiebedrijf behouden en wil het daarom niet verkopen aan een externe partij.” Volgens de woordvoerder waren de investeerders afkomstig uit Spanje of Frankrijk. De investeerders hebben geen bedragen genoemd.

Een echt familiebedrijf
De 62-jarige Dick Kreekel is de derde generatie binnen het familiebedrijf en geniet nog volop van zijn werk. Er zijn geen aandeelhouders betrokken bij het bedrijf, de aandelen zijn volledig in bezit van Kreekel. Het is nog onbekend of zijn kinderen het familiebedrijf later overnemen. “Mochten de kinderen het niet overnemen, dan zal hij de aandelen waarschijnlijk onderbrengen bij een stichting”, zegt Breuker.

De oorsprong van het pretpark ligt in 1910. In dat jaar werd ook de bekende toren naast de ingang van het park gebouwd. Het familiebedrijf begon als restaurant met een speeltuin en na de Tweede Wereldoorlog werd het park steeds verder uitgebreid met nieuwe attracties. Inmiddels trekt het park jaarlijks ongeveer 450.000 bezoekers.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief