C&A-medewerkers ontevreden over ontbreken cao

Het is tijd voor ‘een goede cao met een fatsoenlijke loonsverhoging’. Dat schrijft het personeel van het C&A-distributiecentrum in Lisse in een open brief aan de directie.

De familie Brenninkmeijer zou de medewerkers naar eigen zeggen al acht jaar geen structurele loonsverhoging hebben gegeven, afgezien van een eenmalige verhoging van één procent in 2010.

“Bij ons rijst de vraag of C&A wel het belang van het personeel behartigt”, zeggen de werknemers in de brief. Het personeel wil op 15 november met de directie in gesprek over die situatie, twee weken voordat het volgende cao-overleg gepland staat.

Scrooge 2.0
Werknemers van verschillende modeketens, waaronder C&A, zitten al sinds 2008 zonder cao. Daardoor is hun reële inkomen door de jaren heen naar eigen zeggen met dertien procent gedaald. “Als je tien jaar geen cao-loonsverhogingen toekent en de arbeidsvoorwaarden het liefst nog verder wilt uitkleden, dan ben je echt Scrooge 2.0”, zegt bestuurder Niels Suijker van FNV. Werkgevers willen deze lijn volgens hem nog tot minimaal 2018 voortzetten.

Vakbond FNV hield vorige week al een bijeenkomst voor medewerkers van C&A vanwege het uitblijven van een loonsverhoging. Een deel van hen heeft vorige maand een petitie aangeboden, maar daar zou de directie niets mee hebben gedaan. C&A laat nu weten de uitnodiging te accepteren en ‘op zo kort mogelijke termijn’ in gesprek te gaan met haar medewerkers.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief