C&A zet zich in voor veiligere kledingfabrieken

 In Innovatie

Amsterdam – Familiebedrijf C&A wil de brandveiligheid in Bengalese fabrieken verbeteren. De kledingketen stemt in met het akkoord van IndustriALL en UNI Global Union voor brand- en bouwveiligheid in Bangladesh.

H&M, Zara, Primark, Inditex (het moederbedrijf van Zara) en familieonderneming C&A ondertekenen een overeenkomst die de brandveiligheid in Bengalese kledingfabrieken moet verbeteren. Dit doen zij nadat de afgelopen jaren een aantal incidenten heeft plaatsgevonden in Bengalese kledingfabrieken. In de overeenkomst staat onder meer dat er onafhankelijke veiligheidsinspecties worden uitgevoerd waarvan de rapporten openbaar worden gemaakt. Ook moeten renovatiewerkzaamheden aan fabrieken worden uitgevoerd wanneer dit nodig is.

Maatregelen C&A
Naast het ondertekenen van de overeenkomst heeft C&A zelf ook maatregelen genomen om op een duurzame wijze de arbeidsomstandigheden en brandveiligheid van fabrieken in Bangladesh te verbeteren. De C&A Foundation heeft ruim een miljoen euro uitgetrokken voor programma’s die zich specifiek richten op de langetermijnbehoeften van slachtoffers.

Bureau Veritas voert voor C&A grondige brandveiligheidscontroles uit bij productiecentra die eigendom zijn van lokale leveranciers van de kledingketen. Wanneer een fabriek de gesignaleerde noodzakelijke verbeteringen niet kan of wil aanbrengen, verplaatst C&A de productie totdat de fabriek de aanbevelingen heeft doorgevoerd. Ook heeft het  familiebedrijf onlangs bijgedragen aan het opzetten van een opleiding voor elektriciens.  In juli van dit jaar beginnen 120 Bengalese studenten aan deze opleiding. Het is de bedoeling dat de studenten na voltooiing van deze opleiding in de sector gaan werken, zodat zij kunnen bijdragen aan het voorkomen van fabrieksbranden in Bangladesh.

 

Recommended Posts