CapitalatWork: beleggen met hart voor ratio

CapitalatWork Steven Faber Wealth Management

CapitalatWork Foyer Group is een onafhankelijke ‘wealth manager’ die het nét even anders aanpakt. “Tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf loopt het storm in de winkel, maar als er dankzij een crisis uitverkoop is op de beurs, durft niemand te handelen”, stelt Steven Faber, managing director van de Nederlandse tak van CapitalatWork Foyer Group.

Wealth management. Mooie term, maar wat is dat eigenlijk? Faber: “Voor ons is wealth management het beleggen van vermogen voor mensen die het niet zelf kunnen, willen of mogen.” De beleggingsfilosofie zit al in de naam van het bedrijf verscholen: laat je geld voor jóú werken en niet andersom.

Onderbouwde keuzes maken

CapitalatWork gaat heel secuur na welke bedrijven een plekje in de portefeuille van hun cliënten verdienen. “Onze keuze baseren wij op drie factoren. Allereerst gaan we na of het bedrijf een hoge en stabiele kasstroom genereert. Vervolgens schatten we aan de hand van de balans van een bedrijf in hoe risicovol de onderneming is. Onze bevindingen zetten we tot slot in een waarderingsmodel, om na te gaan of een bedrijf uiteindelijk wel meer waard is dan je er vandaag voor betaalt.”

Deze heldere methodologie leidt tot goed onderbouwde keuzes en een overzichtelijke portefeuille. “Bij beleggen moet je je niet laten leiden door emoties. De coronacrisis, de handelsoorlog, er is altijd wel iets waar je je zorgen over kunt maken. Maar juist als de zorgen groot zijn, kun je investeren in prachtige bedrijven.”

De juiste vragen stellen

CapitalatWork is, naast beleggen, ook een waardevolle sparringpartner als het aankomt op andere aspecten van vermogensbeheer. “Als het bijvoorbeeld tijd is om jouw familiebedrijf over te dragen aan de volgende generatie, faciliteren wij dat dit op de juiste manier gebeurt.” Het runnen van een familiebedrijf levert nog meer vragen op, zoals: wanneer draag ik mijn vermogen over, hoeveel draag ik over en hoe maak ik het fiscaal interessant? “Wij helpen onze cliënten om deze vragen zo scherp mogelijk te stellen, zodat zij relevante antwoorden krijgen.”

Persoonlijke aanpak

In de afgelopen dertig jaar heeft CapitalatWork zich bewezen als betrouwbare vermogensbeheerder. Sinds 2009 maken ze onderdeel uit van de Foyer Group, een verzekeringsmaatschappij in familiaal beheer, met in totaal zeven kantoren en circa 8,3 miljard euro aan vermogen in beheer.

“De persoonlijke aanpak binnen het familiebedrijf levert niet alleen een fijne werksfeer op, maar werkt ook door in ons cliëntencontact. Al onze cliënten hebben een vaste contactpersoon, zodat zij precies weten wie hun vermogen beheert. Vertrouwen en een persoonlijke aanpak zijn voor ons van groot belang. Onze medewerkers groeien met hun cliënten mee. Zelfs de directie heeft nog een aantal eigen cliënten, zodat we altijd weten wat er bij hen speelt. We zijn niet bezig met managen, maar met beleggen.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief